Castelldefels

Posicionament del PSC Castelldefels respecte a la jornada de l'1 d'octubre

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'Ajuntament de Castelldefels, que ostenta l'Alcaldia en la socialista Maria Miranda, no cedirà espais municipals per a la celebració de l'1 d'octubre.

L'Ajuntament de Castelldefels, que ostenta l'Alcaldia en la socialista Maria Miranda, no cedirà espais municipals per a la celebració de l'1 d'octubre. Així ho ha fet saber l'Alcaldessa a través d'una carta dirigida al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el Vicepresident, Oriol Junqueras.

En el contingut de la carta, es recorda a la Generalitat que "el Tribunal Constitucional, en diverses providències de 7 de setembre de 2017, publicades al BOE del dia 8, ha suspès la Llei 19/2017 del Referèndum d'Autodeterminació, així com els decrets 139 i 140 del 2017". Conseqüentment, s'especifica que "els locals de titularitat municipal no poden ser posats a disposició per a la finalitat pretesa". D'aquesta manera, el grup socialista compleix amb la responsabilitat de protegir la institució i els funcionaris que en ella hi treballen.

A través de la carta, s'ha recordat que "en el cas que la Generalitat de Catalunya, sota la seva responsabilitat, continuï amb la seva voluntat expressada i aprovada per la majoria absoluta del Parlament d'executar la convocatòria del Referèndum, la mateixa Generalitat ja disposa al municipi d'equipaments de la seva titularitat per fer-ne ús".

Els i les socialistes entenen que la jornada convocada pel Govern català per al proper 1 d'octubre no és la millor solució per a la relació entre Catalunya i la resta de l'Estat espanyol. Aquest escenari ha estat afavorit per la mala gestió del Partit Popular al capdavant del Govern de l’Estat. L’immobilisme, la manca de diàleg i les polítiques autoritàries de Mariano Rajoy han portat a la situació actual.

Els socialistes defensen que només s’arribarà a una solució a partir del diàleg i el respecte per les diferents formes de pensament. El PSC treballa per una renovació de la Constitució que garanteixi més autonomia i un millor finançament per a Catalunya, dins d’una Espanya federal. El projecte socialista seguirà treballant per situar a les persones al centre de l'acció política.

 

L'Executiva del PSC Castelldefels dóna suport a la decisió del grup municipal.

Paraules clau: