Castelldefels

El PSC Castelldefels celebra la reclamació del deute a la Generalitat per les escoles bressol

  • Actualitzat:
  • Creat:

El deute de la Generalitat ascendeix als 2,8 milions d'euros que s'haurien d'haver destinat entre els cursos 2012-2013 i 2017-2018

"Per garantir una educació de qualitat, és fonamental recuperar la inversió perduda". D'aquesta manera defensa l'Alcaldessa de Castelldefels i Primera Secretària del PSC a la ciutat, Maria Miranda, la decisió de reclamar a la Generalitat el deute de 2,8 milions per les escoles bressol. L'Equip de Govern de Castelldefels presentarà un requeriment al departament d'Ensenyament de la Generalitat per cobrar el deute acumulat entre els cursos 2012-2013 i 2017-2018.

"Les escoles bressol tenen un paper fonamental en el desenvolupament dels infants i en la contribució a la igualtat d'oportunitats. Des del PSC Castelldefels volem donar a l'educació un paper protagonista com a eina de cohesió social". En aquest sentit, els i les socialistes lamenten que l'anterior govern municipal, liderat pel Partit Popular, no presentés cap reclamació pel que fa als diners que s'haurien d'haver destinat a les escoles bressol. Des del PSC recorden que "els Governs tenen l'obligació de defensar els intressos de la ciutadania", aplaudint la iniciativa de l'actual Equip de Govern de reclamar el deute.

El deute de la Generalitat amb l'Ajuntament és exactament de 2.766.080€. Una mitjana de 450.000€ per cada curs que havia de subvencionar la Generalitat. I, en total, 1.600€ per alumne. La decisió de reclamar aquest deute coincideix amb la voluntat del Grup Socialista al Parlament. El Primer Secretari, Miquel Iceta, ha manifestat en diverses ocasions el seu suport a la etapa educativa de 0-3 anys, destacant les escoles bressol com una etapa realacionada amb la conciliació familiar i com a palanca d'igualtat. "Volem que Catalunya sigui puntera i que vulgui equiparar-se als països més avançats".